DOLAR 32,3370 0.17%
EURO 35,2020 0.03%
ALTIN 2.246,950,17
BITCOIN 2125764-3,19%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • HESAP
Sağlık Alanında Yapılan Kanun Değişiklikleri TBMM’de Kabul Edildi

Sağlık Alanında Yapılan Kanun Değişiklikleri TBMM’de Kabul Edildi

ABONE OL
Şubat 22, 2024 23:08
Sağlık Alanında Yapılan Kanun Değişiklikleri TBMM’de Kabul Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diş Tabiplerine İstihdam İmkanı ve Ebelere Yeni Görevler

Mesleğini serbest olarak icra eden diş tabipleri, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek ve bu sayı birden fazla olamayacak. Ebelerin görevlerine ilişkin kanunla düzenleme yapılacak. Ebeler, normal doğum ve riskli durumlarda tıbbi bakım ve desteğe erişimin sağlanmasında, kadın sağlığının korunması, üreme sağlığı ve çocuk bakımı konularında aile ve topluma verilecek danışmanlık ve eğitim hizmetlerinde görev alacak.

Acil Tıp ve Çocuk Sağlığı Uzmanlarına Yan Dal İmkanı

Kanunla acil tıp ana dal uzmanlarına yoğun bakım yan dal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarına da sosyal pediatri yan dal uzmanlık yapabilme imkanı getiriliyor. İlaç üretimi ve piyasaya arz eden tüzel kişilerin taşıması gereken nitelik ve koşullar Sağlık Bakanlığınca belirlenecek.

Üniversitelerin Sağlık Hizmetlerine Katkısı Artacak

Üniversiteler, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleriyle kullanım protokolleri yaparak sağlık uygulama ve araştırma faaliyetlerini yürütebilecek. Üniversitenin birlikte kullanım protokolü imzaladığı eğitim ve araştırma hastaneleri, aynı zamanda üniversitenin uygulama ve araştırma merkezi statüsü kazanacak.

İdari Cezalar ve Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

Kanunla idare, kesinleşen mahkeme kararında hüküm altına alınan tazminatı ödedikten sonra hukuken sağlık mesleğinin icrası kapsamında yaptıkları muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle tazminatın ödenmesine sebep olan ve zorunlu mesleki mali sorumluluk sigortası bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile devlet üniversitelerinde görev yapan sağlık meslek mensuplarının yerine geçecek.

Sözleşmeli Pozisyon Sayısı Artırılıyor

Kanunla eleman temininde güçlük çekilen yerlerde personel istihdamını teşvik etmek amacıyla sözleşmeli pozisyon sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak. Sözleşmeli personel Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı hariç acil durumlarda görevlendirilebilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.