DOLAR 32,3403 0.18%
EURO 35,1220 -0.2%
ALTIN 2.234,91-0,37
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • HESAP
“Yerel yönetimler kopyala yapıştırıcılardan uzaklaşmalı”

“Yerel yönetimler kopyala yapıştırıcılardan uzaklaşmalı”

ABONE OL
Aralık 27, 2021 09:57
“Yerel yönetimler kopyala yapıştırıcılardan uzaklaşmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, sayıları mantar gibi hızla artan, ‘Kopyala yapıştır’ internet siteleri ile kurumsal internet haber sitelerinin, kent yöneticileri tarafından ayırt edilmesi ve kurumsal internet haber sitelerine önem verilmesi çağrısında bulundu.
Habercilik ve gazetecilikten uzak kişilerin internet sitesi kurarak belediye ve benzeri kurumlardan ‘banner’ adı altında reklam almalarına MEİGDER’den tepki geldi. MEİGDER Başkanı Şehitoğlu, yaptığı açıklamasında yerel yönetimlerin; kopyala yapıştırcılar tarafından kurulan, bir kişiye ait 3-5 siteye banner ve reklam vermelerinin kurumsal internet haberciliği yapan haber sitelerine haksızlık olduğuna dikkat çekti. Şehitoğlu, “Gazetecilikle alakası olmayanların yerden mantar biter gibi piyasaya yayılıp internet haberciliğine soyunmaları ve bu tür sitelere yerel yönetimlerin banner ve reklam desteği vermeleri kabul edilemez” dedi. Sektörde istihdam sağlayan, vergisini veren ve çok hızlı habercilik yapan kurumsal internet haber sitelerinin gerek habercilikte,  gerek kentin tanıtımında başarılı örnekler sergilediklerini vurgulayan Şehitoğlu şunları söyledi: “Yasal olarak kontrol altına alınamayan, ‘kopyala yapıştır’ kolaycılığından öteye gitmeyen ve mantar gibi çoğalan internet haber siteleri, mesleğimizi ve basın meslek etiğini tehdit eden yaklaşımlar sergilemektedir. Kökeni gazeteci olanların ve halen gazetecilik mesleğini kurumsal internet haber sitelerinde sürdürenlerin haber sitelerinin desteklenmesi elzem hale gelmiştir. Bu kentin dinamiklerinin sırtını dayayacağı, dijital ortamda seslerini duyuracağı haber siteleri gazetecilerin kurduğu, maliyeye kayıtlı vergisini veren kurumsal haber siteleri olmalıdır. Banner, reklam ve ilan verilirken yerel yönetimlerin bu konuya duyarlı olacakları inancı ile tüm halkımızın yeni yılını kutlarım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.