DOLAR 32,5602 0.13%
EURO 34,8794 0.61%
ALTIN 2.426,75-0,23
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ndeki Cemevi’nde Hızır Lokmasına Katıldı
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ndeki Cemevi’nde Hızır Lokmasına Katıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ndeki Cemevi’nde Hızır Lokmasına Katıldı

ABONE OL
Şubat 15, 2024 21:10
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ndeki Cemevi’nde Hızır Lokmasına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmamoğlu ve Çelik, Fatma Ana Cemevi’nde Hızır Lokması Dağıtımına Katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çelik ile birlikte, Alevi vatandaşların Kavaklı Mahallesi’ndeki Fatma Ana Cemevi’nde verilen Hızır lokmasına ortak oldu. Deyişlerin okunmasıyla başlayan lokma dağıtımı öncesinde, İmamoğlu ve Çelik birer konuşma yaptı.

“Cemevimiz Buraya Çok Yakıştı”

İmamoğlu, konuşmasında cemevinin güzelliğine vurgu yaparak, “Bu değerli ibadethane, cemevimiz buraya çok yakıştı. Fatma Ana ismi çok yakıştı. Burayı yöneten hanımefendilerin güzel iradeleri ve buraya koydukları o güzel vicdan, olağanüstü bir maneviyat kattı Beylikdüzü’ne” ifadelerini kullandı.

“Buradaki İnsanların Huzuru İstanbul’a ve Türkiye’ye İyi Gelecek”

İmamoğlu, buradaki insanların mutluluğunun İstanbul’a iyi geldiğini belirterek, “Buradaki insanların mutluluğu, huzuru sanki İstanbul’a iyi geliyor. Sanki buradan oluşan o iyi ve güzel duygular, bütün Türkiye’ye iyi gelecek gibi bir his var içimde. Dolayısıyla buradaki her insanın bakışı, duygu dili, tavrı beni çok etkiliyor.” şeklinde konuştu.

“Darda Olanların Hızır Yoldaşı ve Yardımcısı Olalım”

İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak darda olan insanlara yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, “İnşallah darda olana koşarız ve el veririz; onları tutarız, ayağa kaldırırız. Duamız odur ki; memleketimizin bütün insanları, bütün güzel insanları huzurlu olsunlar, mutlu olsunlar. Şehrimizde, ülkemizde herkes birbirine iyi gözle baksın. Kalpten baksın, sevsin, saysın. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmadığını bilsin.” şeklinde konuştu.

“Hızır Yoldaşın Olsun”

İmamoğlu, beylikdüzü halkına hitaben, “Buradaki bütün dostlardan akıllarına, ‘Ekrem İmamoğlu’ ya da ‘Ekrem kardeşi’, ‘Ekrem arkadaşı’, ‘Ekrem ağabeyi’ geldiğinde, bana bir tek, ‘Hızır yoldaşın olsun’ dese yeter. Ve birçok yerde insanlar kulağıma eğilip, bana her gün en az 10-15-20 kez, ki çoğu hanımefendi ablalarımız, ağabeylerimiz, ‘Hızır yoldaşın olsun’ dediğinde içim ısınıyor. Ne mutlu sizlerle beraber dostça, can cana bir ömür yaşıyoruz. Allah, hepinizden razı olsun. Hepinizi çok seviyorum. Hepinize Allah sağlık, sıhhat versin.” şeklinde konuştu.

Daha sonra, Dede Rıza Kılıç’ın okuduğu duanın ardından Hızır lokmaları dağıtıldı ve oruçlar açıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.