DOLAR 32,3418 0.17%
EURO 35,2125 0.05%
ALTIN 2.248,120,22
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • HESAP
Mobil finanstaki en önemli trendleri Adjust’ın raporuyla yakalayın

Mobil finanstaki en önemli trendleri Adjust’ın raporuyla yakalayın

ABONE OL
Şubat 16, 2021 12:20
Mobil finanstaki en önemli trendleri Adjust’ın raporuyla yakalayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobil finans, gün geçtikçe günlük hayatımızın bir parçası olarak kendine bir yer ediniyor. Mobil uygulamaların rakipsiz bir kolaylık sağladığı gelişmiş ekonomilerde ya da bankacılık endüstrisinin hizmetlerini tarihsel olarak geniş kitlelere ulaştıramadığı gelişmekte olan pazarlarda mobil finans sayesinde büyük bir değişim yaşanıyor.

Hızlı gelişen her sektörde olduğu gibi, en son gelişmeleri takip etmek zor olabilir. Hangi bölgeler en hızlı büyüyor? Büyüme hangi yöne gidiyor? Küresel pandemi kullanıcı davranışlarını nasıl etkiledi? Mobil finans günlük yaşantımızın merkezinde kendine bir yer buldukça, trendleri ve değerlendirmeleri kaynağından öğrenmek her zamankinden daha önemli. Adjust, bu sorulara yanıt vermek için uygulama istatistikleri platformu Apptopia ile işbirliği içerisinde Mobil Finans Raporu 2020’yi sizlere sunuyor.

Adjust ve Apptopia’nın hazırladığı Mobil Finans Raporu 2020’yi ücretsiz indirin

Adjust’ın en son yayınladığı raporda Arjantin, Brezilya, Almanya, Büyük Britanya, Japonya, Rusya, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki finans sektörü trendlerine ışık tutuluyor ve mobil finans dünyasının gitmekte olduğu yolun haritası çiziliyor. Rapordaki en önemli noktaların bazılarını burada özetledik:

Yatırım uygulamalarının kullanımı hızla artıyor

Küresel pandemi, global ekonomik düzende eşi benzeri görülmemiş bir değişime yol açtı ve Acorns, Gatsby ve Stash gibi yatırım platformlarının uygulamaları, yatırımı daha kolay ve erişilebilir hale getirdi. Bu da yatırım uygulamalarının kullanımında çok hızlı bir artışa yol açtı. Ocak-Haziran 2020 arasındaki günlük oturumlarda %88’lik bir büyüme gerçekleşti.

Para ödeme uygulamalarında

Ödeme uygulamalarındaki oturumlar, çalışmamıza dahil olan ülkelerde 2019’un ilk yarısından 2020’nin ilk yarısına kadar %49 arttı. En çarpıcı büyüme oranlarının görüldüğü ülkeler: Japonya (%75), Almanya (%45), Türkiye (%39), ABD (%33) ve İngiltere (%29).

Bankacılık ve ödeme uygulamalarının oturumları, çalışmamıza dahil olan ülkelerde %26 arttı. Tüm ülkelerdeki oturumlar yükselirken, Japonya (%142), Almanya (%40), Türkiye (%31) ve ABD’nin (%27) yüksek büyüme oranları göze çarpıyor.

Süper-uygulamalar pazarı sarsmaya devam ediyor

Süper-uygulamalar, mobildeki en güçlü trend olmaya devam ediyor. WeChat ve KakaoTalk gibi süper-uygulamalar Asya’dan çıkmış olmalarına rağmen, bu trend diğer bölgelerde de tutmaya başladı; örneğin Revolut, “süper-uygulama” stratejisiyle dikkat çeken markalardan.

Bu gibi daha fazla bilgi için raporu buradan indirebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.